Textruta:

Anderstorps Teaterförening

JUST NU

Manusförfattarens synopsis:

”Frälsaren”, även kallad Zoe, har anlänt till jorden för att försöka förstå människorna och om möjligt hjälpa dem. Genom årtiondena färdas hon utan att få något grepp om människors besynnerliga värderingar och åsikter. Det hela blir inte mindre komplicerat av att hon hela tiden tycks missförstå klädkoden i den tid hon befinner sig. Hon är i sanning malplacerad.

Hon kan inte för sitt liv förstå hur det är möjligt för en varelse som har så mycket goda sidor och så stort förstånd att sjabbla bort alla chanser hon får. Trots att människor till synes genomsyras av kärlek och god vilja så tycks det Zoe att inget, någonsin blir rätt. Vad kan hon göra?

Till sin hjälp, eller stjälp, har hon två sidor av tiden som fått fast form: Dåtid ”Igor” och Framtid ”Morgan”. Dessa båda är mycket olika och tar ofta varsin sida i olika tvister och lämnar Zoe i mitten, kluven.

Vi anar också en mystisk karaktär som har en obehaglig förmåga att dyka upp i ögonvrån och sedan spårlöst försvinna igen; Nuet.

Det hela utvecklas till en jakt på mening och sanning och det värdefullaste, något som alla kan vara överens om. Men är det verkligen nödvändigt att vi alla når konsensus? Och vad är det som slutligen väntar vid milleniumskiftet? Kommer allt att explodera i en jättelik databugg? Kommer Zoe att lyckas nå fram till människorna innan det är för sent?

Gislaved Storband

Gislaveds Golpelkör

Cecilia och Sanne Axelsson

Cecilia arbetar med

Dans Zumba och

Musik i egen regi.

cecilia@feelthemusic.se

www.feelthemusic.se